Ø-hop - Sydfyn og Ærø/7 dage

Kom med Bike Tours Fyn på en aktiv cykelferie på Sydfyn. Oplev alt det bedste det sydfynske ø-hav kan byde på. Bike Tours Fyn har tilrettelagt det hele for jer, så jeg kan opleve Sydfyn og ø-havet langsomt. Med base i Svendborg og Faaborg får I alt det, der er indbegrebet af Sydfyn og ø-havet. Glæd jer til havet, øerne, naturen, smagene og byerne. 

Det Sydfynske Øhavs-turen er fantastiske udsigter og naturoplevelser med havet i centrum krydret med charmerende byer, bygninger og helt lokale oplevelser og smagsspecialiteter.

Dag 1 Ankomst Svendborg

Kommer I tidligt til jeres hotel og har egne cykler med, så har I mulighed for at udforske Svendborg by eller allerede starte øhop-ferien i det sydfynske ø-hav. Fra Svendborg kan I tage færgen til Drejø, Skarø eller Hjortø. Er I til en kort cykeltur, så har vi lavet en cykelrute til jer, som bringer jer rundt på Sydøstfyn, hvor der ligger flere små producenter af god øl, most, vin og spiritus.

Overnatning i Svendborg.

Dag 2 Hel dag i Svendborg. 25 km eller 53 km.

I dag er det oplagt at tage på en længere tur. Vi foreslår en cykeltur til Tåsinge via Thurø, og vi har lavet den klar i vores materiale til jer. Fra Thurø kan I nyde en sejltur med veteranskibet M/S Helge, som bringer jer til Tåsinge, hvor Valdemars Slot ligger (Turen med M/S Helge er egen betaling og ikke inkl. i prisen). Ruten fra færgen til Valdemars Slot byder på hyggelige bindingsværkshuse, små gårdbutikker og Ambrosiusegen – et 400 år gammelt egetræ. Imens I cykler langs de fredfyldte veje, kommer I forbi betagende natur og smukke udsigter. Det er også her på Tåsinge I kan få historien om den tragiske kærlighedshistorie mellem Elvira Madigan og Sixten Sparre. De døde her og ligger begravet, og det lokale museum har en udstilling med historien.

Undervejs rundt på den korte eller lange tur på Tåsinge kan I også gøre holdt ved den hyggelige havn Skovballe Havn og nyde den friske havluft. For os er et besøg lig med et besøg på Svendborgsund Bryghus. Det ligger sidst på turen, så der kan godt være brug for lidt væske.

Overnatning Svendborg.

Dag 3 Svendborg - Ærø. 29 km.

I dag går turen med færge fra Svendborg til Ærøskøbing på Ærø. Overalt på øen finder du gårdbutikker, som blandt andet sælger grøntsager, frugt og honning. I Ærøskøbing medvirker de smalle brostensbelagte gader og bindingsværkshuse med stokroser til, at du næsten føler, at du befinder dig i det 19. århundrede.  Husk at købe den mest fantastiske lakridskonfekt hos Hattesens Konfektfabrik på havnen i Ærøskøbing. På Vesterstrand i Ærøskøbing ligger de farverige badehuse, og dem besøger I naturligvis inden I fortsætter sydøst langs kysten til Marstal.

Inden du ankommer til dit hotel, byder ruten på en rundtur i byen og til den gode badestrand Eriks Hale strand. Er der tid til mere, er Det Maritime Museum et besøg værd, eller du kan cykle ind mod øens midte. Bemærk at bussen på Ærø er gratis.

Overnatning Marstal

Dag 4 Ærø - Faaborg. 36 km.

I dag går turen langs Ærøs smukke kystlinje fra Marstal til Søby. På turen vil I opleve Bregninge Kirke, naturperlen Voderup Klint og den fredede Vitsø Mølle. Under hele turen er der aldrig langt fra stranden eller en hyggelig bænk med god udsigt. Ærø har mange små producenter af alskens spændende produkter , så gå ikke glip af dette, inden I forlader øen. I vores guidebog fortæller vi om mulighederne.

Midtvejs på turen ligger Ærøs eget bryghus, som I finder med en lille afstikker fra den kystnære cykelrute. Frokosten kan købes her, men husk at tjekke åbningstider. Sidst på turen mod Søby rammer I den historiske herregård Søbygård, der ligger midt i en sø. I Søby sejler færgen til Fåborg, hvor dagens dejlige hotelovernatning venter.

Overnatning Faaborg.

Dag 5 Hel dag i Faaborg. 41 km.

Dagen byder på flere muligheder. Fåborg er en hyggelig og charmerende by med havn og havnebad, og så er der flere meget interessante museer i byen. Vi har lavet en cykeltur, der bringer jer til Svanninge Bakker, som er et af de mest spændende naturområder på Fyn. På vejen dertil passerer I Kaleko Mølle, der blandt andet er kendt fra julekalenderen Nissebanden, og I kommer også forbi den lille landsby Diernæs. Langs ruten er der smukke skove og et højdepunkt er slottet Brahetrolleborg med i sæsonen den smukkeste rhodendron-park. Fra Brahetrolleborg kan I med et godt øje eller en kikkert se den i Danmark verdensberømte, Jim Lyngvilds vikingeborg, Ravnsborg. Ruten er 25 km.

Hvis I virkelig vil udnytte dagen, så skal I tage på øhop til den lille naturskønne ø Avernakø. Her kan I opleve gode badestrande, fiskevande, det særlige øliv og et rigt fugleliv. Ruten på Avernakø er 16 km. Husk at tjekke færgetider.

Overnatning i Fåborg. 

Dag 6 Faaborg - Svendborg. 44 km.

I dag cykler I fra Faaborg til Svendborg på denne sidste strækning på cykelferien. På vejen til Svendborg cykler I på en idyllisk rute langs kystlinjen, men I kommer også forbi Holstenshuus Slot med den imponerende park og to kæmpetræer de såkaldte Sequiaer.

Er I til en helt særlig vandreoplevelse undervejs på cykelturen, så har vi et bud på det, men vi afslører det først i den guidebog I får med på cykelferien.

Undervejs er der mange små fine steder, hvor I kan holde en pause både i skove og ved udsigtspunkter eller ved en af de små hyggelige havne, I passerer på ruten.

Det sidste stykke ind mod hotellet i Svendborg kommer I forbi Lehnskov Gods og cykler næsten i vandkanten. Ved Rantzausminde havn inden Svendborg by dukker op kan I slutte turen med en is eller hvad I nu kunne tænke jer.

Overnatning i Svendborg.

Dag 7 Afrejse Svendborg

I er nået til vejs ende på turen, og det er med at suge det sidste af Fyns hygge og romantik til sig.

Nyd de skønne naturområder omkring hotellet med en gåtur langs vandet, eller besøg byens hyggelige gader og skønne caféer. Har I tid på vejen hjem, så skal I besøge Egeskov Slot eller I kan tage et stop i Odense og besøge H. C. Andersen-udstillingen, Danmarks Jernbanemuseum, Odense Zoo og det interessante frilandsmuseum, Den Fynske Landsby. Den fynske hovedstad emmer af hygge og idyl og er bestemt et besøg værd.

I vores guidebog har vi et særligt tip til, hvor I kan gøre holdt på vejen hjem, men det gemmer vi som en overraskelse.

 

Højdepunkter

kom på cykelferie på fyn med bike tours fyn

Indhold i turen

Fakta

Ø-hop - Sydfyn og Ærø/7 dage


Fra 7.295 DKK/973 EUR

Pris per person v. 2 personer
7 dage – 6 overnatninger