Smag på Fyn - 12 dage

Har du lyst til at udforske øerne og områderne omkring Svendborg, Faaborg, Assens (Gl. Avernæs) og Middelfart og opleve ekstra langsomt? Så er dette turen for dig. Her er der netop ekstra overnatninger i de byer, hvor vi naturligvis har flere interessante turforslag hvert sted.

Smag på Fyn-turen er en nydelsestur, hvor vi undervejs på turen guider jer til en lang række af smagsoplevelser, så jeg virkelig får mulighed for at få smagt på Fyn. Efter dagens cykeltur kan I på dagens hotel desuden glæde jer til en lille goodiebag indeholdende en smagsprøve fra Fyn.

Smag på Fyn-turen er ikke bare smagen af ​​​​Fyn, men en tur for alle sanserne.

Dag 1 Ankomst Odense

Ankomst til Odense og hotellet, der ligger midt i det historiske HC Andersen-kvarter med brostensbelagte gader.

Hvis jeg allerede har bestilt cykler, står de på hotellet, så jeg kan vælge at cykle en tur i den meget cykelvenlige by. I velkomstpakken, som jeg får udleveret på hotellet giver vi forslag til tur rundt i byen.

Overnatning i Odense

Dag 2 Odense - Nyborg 36 km.

Jeg kører mod øst ud af Odense og tværs over Fyn og rammer Nyborg, Danmarks Riges Hjerte, hvor historien og nærheden til havet spiller så stor en rolle. Undervejs møder I bl.a. Den Romantiske Have, det unikke Flødebolletræ og et af Fyns mest karakteristiske og særegne småbryggerier. Et hotel med udsigt venter jer.

Overnatning i Nyborg

Dag 3 Nyborg - Svendborg 56 km.

Med solen over Storebælt tager I afsked med Nyborg og cykler igennem frugt- og bærlandet, Østfyn. I vil møde flere slotte og herregårde, charmerende Lundeborg og der er mulighed for en række vingård-besøg. Nord for Svendborg følger I igen havet ind mod jeres hotel, der ligger og sopper i vandkanten.

Overnatning Svendborg

Dag 4 Hel dag i Svendborg

Hotellet ligger perfekt i forhold til at besøge Svendborg by eller gå eller cykle langs Svendborg Sund. Jeg kan også tage med M/S Helge på rundtur i Svendborg Sund og tage cyklen med på skibet for at stå af ved Valdemars slot på Tåsinge. Tåsinge er en skøn ø, der foruden Valdemars slot rummer kærlighedshistorien om Elvira Madigan og Sixten Sparre og den hyggelige skipperby, Troense. Det er også en dejlig oplev langsomt oplevelse at besøge en ø i det sydfynske ø-hav. Fra Svendborg kan I tage færgen til Drejø, Skarø eller Hjortø.
Overnatning i Svendborg

Dag 5 Svendborg - Ærø - Fåborg 21 km.

I forlader Svendborg ad vandvejen med Ærøfærgen for at cykle over Ærø, den største ø i det sydfynske øhav. I Danmarks mest romantiske og smukkeste lille by, Ærøskøbing, holder I sikkert frokost i en af ​​de brostensbelagte gader. Herfra cykler I mod nord til Søby igennem landsbyer og bølgende landskab, hvor havet aldrig er langt væk. Dagens hotel ligger skønt placeret i Fåborg.

Dag 6 Hel dag i Faaborg

Start dagen med at tage badekåben på og gå den korte tur til havet for en dejlig frisk start på dagen. Dagen indbyder til udflugt til Svanninge bakker eller besøg i Horne land, hvor der ligger dels et par vingårde og dels den lille havn og skov ved Dyreborg, hvor HC Andersen plukkede blomster til hans ulykkelige kærlighed Riborg Voigt. Men I kan også tage ud i det sydfynske ø-hav og besøge en af ​​øerne Lyø, Avernakø eller Bjørnø. Færgen sejler lige fra Fåborg havn.
Overnatning i Fåborg

Dag 7 Faaborg - Helnæs, Assens 32 km.

Det en forholdsvis kort dagstur gennem den bakkede sydfynske natur frem mod næste destination. Undervejs er der bl.a. mulighed for et besøg hos en godt gemt, men smukt beliggende vinmark og prøve et sjovt spil alle kan spille.

Overnatning i ved Helnæs, Assens

Dag 8 Hel dag Helnæs, Assens

I er omgivet af hav og park med masser aktiviteter og med udsøgt gastronomi i hotellets restaurant. I kan vælge at nyde hotellets beliggenhed og mange aktiviteter, eller I kan udforske den nærliggende spændende halvø med galleri og skøn natur. Assens by med dens spændende museums-udstillinger lokker også.

Overnatning Helnæs, Assens

Dag 9 Helnæs, Assens – Middelfart 61 km.

Efter morgenmaden med udsigt må I sige farvel til jeres lille paradis. Men fortvivl ej for rejseruten i dag, og rejsemålet opvejer det. Turen går tværs igennem endnu en købstad, Assens, hvor en frokost på gågaden er oplagt, inden det vestlige Fyn forceres. Jeres destination i Middelfart er et hotel ualmindeligt velbeliggende ved Lillebælt.

Overnatning i Middelfart

Dag 10 Hel dag i Middelfart

Middelfart byder på flere muligheder for oplevelser. I kan tage på keramikmuseet CLAY, guidet tur/Bridgewalking øverst oppe på den gamle Lillebæltsbro eller hvalsafari i Lillebælt, som er berømt for dets mange marsvin, der leger i den stærke strøm.

Dag 11 Middelfart – Odense 60 km.

Turen til Odense går igennem det kystnære nordfynske sommerland og følger skov og nedlagte jernbanespor. Der er mulighed for flere interessante stop – hvad med f.eks en rundvisning på Europas største bisonfarm?

Dag 12 Afrejsedag

Det er afrejsedag, og har I ikke nået vandreturen i Odense by eller besøget på Egeskov slot, så er muligheden der måske nu.

Højdepunkter

kom på cykelferie på fyn med bike tours fyn

Indhold i turen

Fakta

Smag på Fyn/12 dage

12.195 DKK/1.626 EUR

Pris per person v. 2 personer
11 overnatninger – 12 dage